Vergoeding voor beleggers in Fortis nabij

Vergoeding voor beleggers in Fortis nabij

Op 12 december 2017 hebben belangenclubs Vereniging voor Effectenbezitters, Stichting FortisEffect, Sicaf (Luxemburg), Deminor (België) en de later aangesloten Consumentenclaim een nieuwe schikking bereikt met Ageas, de rechtsopvolger van Fortis.(1)

Beleggers die gedupeerd zijn door uitspraken van het bestuur van Fortis in 2007 en 2008 kunnen nu rekenen op een basisvergoeding en een extra vergoeding tot € 950,00. Beleggers die zijn aangesloten bij de organisaties die hebben onderhandeld kunnen rekenen op een extra opslag van 25% op de basisvergoeding.

De schikking moet nog door het Hof Amsterdam worden goedgekeurd. Als er geen bezwaar wordt gemaakt, is de verwachting dat uitbetalingen na de zomer van 2018 zullen beginnen.

Heeft u in de jaren 2007 en 2008 belegd in Fortis en bent u niet aangesloten bij een belangenorganisatie of wenst u alsnog niet mee te doen met de schikking? Sieben Advocaten geeft u graag advies tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook voor algemene vragen op het gebied van financieel recht kunt u bij ons terecht.

(1) Vereniging voor Effectenbezitters, VEB bereikt aangepaste schikking in Fortis-zaak, 12 december 2017.

Terug naar overzicht