Arbeidsrecht

De dynamiek op de arbeidsmarkt verandert met hoge snelheid. Niet alleen wetgeving en jurisprudentie volgen elkaar rap op, ook de visie op werk verandert; arbeidsrelaties doen zich in steeds meer verschillende gedaantes voor, mensen moeten langer doorwerken en technologie en globalisering hebben vergaande gevolgen voor de werkgelegenheid. Wij staan voor u klaar om al deze regels, richtlijnen en veranderingen praktisch toe en aan te passen en eventuele arbeidsrechtelijke pijnpunten op te lossen, of beter nog, te voorkomen.

Wij helpen ondernemers, bedrijfsjuristen, senior-managers en HR-teams met alle aspecten van arbeidsrechtelijke, sociaal-verzekeringsrechtelijke en medezeggenschapsrechtelijke zaken.

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring in het adviseren en procederen over arbeidsrechtelijke vraagstukken. Daarin treden wij vaak op voor de werkgever, maar staan wij ook de werknemer, vakorganisatie of ondernemingsraad bij. Dit doen wij met zakelijk instinct en gevoel voor de menselijke maat.

Begeleiding van reorganisaties

Het is fijn om goed personeel aan te trekken. Maar soms kan het voor de (financiële) gezondheid of de nieuwe koers van een onderneming minstens zo belangrijk zijn om, van een deel van het personeel, ook weer afscheid te nemen. Dat moet dan wel gebeuren op een nette en efficiënte manier, in overeenstemming met de wet- en regelgeving.

Bij Sieben Advocaten hebben wij de ervaring in huis om u bij uw reorganisatie te begeleiden vanuit een coördinerende- of meer ondersteunende rol. Dit doen wij met u én uw personeel, zodat iedereen met begrip kan terugkijken op de situatie. Ontstaan er toch conflicten, dan staan wij aan uw zijde en behartigen wij uw belangen binnen en buiten de rechtszaal.